Soak-Off Gel Application

– BEZ PODELA NA DIVIZIJE

Zašto je soak off gel application odlična kategorija za početnike?

Soak Off Gel tehnika je najlakša i najbrža te iz tog razloga svi rade “Soak Off” tehniku.⁠

Kako postići najbolji rezultat na samom takmičenju? ⁠

Pored dobrog vladanja tehnikom, veliku ulogu ima i sam odabir modela. ⁠
Preporučujemo da modela birate sa što lepšom nokatnom pločom, da izbegavate nokte koji su trapezasti, mali, ili idu na gore. ⁠
Takođe bi model trebao da ima lepe i negovane ruke. ⁠

Materijali su veoma bitni!

Materijal sa kojim radite u salonu ne mora da bude dobar i za takmičenje. ⁠Tražite materijal sa kojim ćete lako i brzo raditi i koji će vas “slušati”.

Nokte obavezno srediti pre takmičenja!

Na takmičenju radite samo aplikaciju materijala, što znači da ste pre početka sredili kutikulu, oblikovali nokte i pripremili ih za aplikaciju Soak Off tehnike.⁠

Pravila kategorije

Učesnicima je na raspolaganju 30 minuta da izvedu soak-off manikir na dvema rukama. Materijal se nanosi samo na prirodne nokte.

2.

Nijedan materijal osim gel lakova nije dozvoljeno koristiti i ne sme stajati na radnom stolu, uključujući i klasičan gel lak u bilo kakvoj interpretaciji do ili za vreme takmičenja.

3.

Učesnici treba da koriste samo one proizvode koji stoje na stolu. Svi proizvodi treba da budu u originalnoj ambalaži s jasnim natpisom “Soak Off Gel”.

4.

Nokti modela treba da budu pripremljeni za nanošenje materijala pre početka takmičenja.

5.

Sve turpije treba da budu nove.

6.

Sredstva za čišćenje su dozvoljena. Mogu da sadrže ulje i hidratantne komponente. Prekomerna upotreba nije poželjna, može dovesti do smanjenja broja poena.

7.

Prirodni nokti modela na jednoj ruci (po izboru učesnika) treba da budu pokriveni crvenim gel lakom.

8.

Na drugoj ruci treba da bude roze-beli french, napravljem pomoću gel laka. Potrebno je uraditi klasičan roze-beli french.

9.

Svaki umetnički rad nije dozvoljen.

10.

Konkurs će se ocenjivati prema sledećim kriterijumima: smile line, forma, nanošenje gel laka (french), finiš, oblast kutikule, glatkoća površine, nanošenje gel laka (crvene boje), kontrola materijala, dužina, izgled odozdo, balans boje i opšti utisak.