Salon Success

Salonsko «French» modeliranje noktiju

1.

Učesnicima je na raspolaganju 1,5 sat kako bi napravili salonsko french modeliranje noktiju na dvema rukama, koristeći kamuflažni ili providno beli materijal za pokrivanje nokatnog ležišta, a beli – za slobog kraja. Potrebno je koristiti  papirne ili metalne forme.

1b.

Salonski stil— standard idelanog salonskog modeliranja za potrebe takmičenja. Modelirani nokti salonskog stila treba da poboljšaju izgled ruku i da ih ukrašavaju.

  • Treba da imaju čvrst i nosivi izgled
  • Forma noktiju može da bude od ekstremne kocke do ekstremnog ovala (stiletto)
  • Odnos dužine, ležište/slobodni kraj (roze/beli)— 2:1. Dužina se meri od sredine smile line, VIZUELNO
  • Materijal treba da bude nanet u zoni kutikule, da se povećava prema apeksu i smanjuje ka slobodnom kraju. Debljina na kraju slobodnog kraja treba da bude otprilike debljine vizit kartice.

2.

Nije dozvoljeno koristiti bele tipse (samo providne ili prirodne).

3.

Za rad je potrebno koristiti isključivo profesionalan materijal. Materijal za nadogradnju sa gliterom i u boji nije dozvoljen.

4.

Elementi dizajna nisu dozvoljeni.

5.

Prirodni nokti modela treba da budu pripremljeni za nadogradnju pre početka takmičenja, ali nanošenje bilo kog materijala je zabranjeno.

6.

Nije dozvoljeno nanositi providan materijal ili materijal u boji na tipse pre postavljanja na prirodne nokte.

7.

Za fiksiranje tipsi na nokte može se koristiti isključivo providan lepak. Za modeliranje noktiju nije dozvoljeno koristiti gornje tipse.

8.

Sav materijal se nanosi nakon fiksiranja tipsi na prirodne nokte.

9.

Svi instrumenti za izvođenje «smile line», kao što su turpije, freze, obrnuta tipsa i slično, nisu dozvoljeni. Zabranjeno je korišćenje belog gel paint-a i gel laka.

10.

Turpije, baferi i turpije za poliranje treba da budu nove i nekorišćene. Dozvoljeno je koristiti električne freze.

11.

Ruke modela treba da budu bez prašine i prljavštine. Hidratantna sredstva (ulje, losioni itd.) su dozvoljeni, ali prekomerna upotreba nije poželjna. Sudije mogu skinuti poene za prekomernu upotrebu ulja.

12.

Jedna od ruku (po izboru učesnika) treba da bude pokrivena crvenim lakom. U tehnologiji gela dozvoljeno je korišćenje gel laka. Base coat, ridge filler i top coat su dozvoljeni.

13.

Modeliranje na drugoj ruci treba da bude «francusko» (roze/providno i belo) i ispolirano do sjaja za tehniku akrila. Finiš gel se koristi samo za tehnologiju gela.

14.

Odozdo nokti na obema rukama treba da izgledaju identično.

15.

Salonski manikir će se ocenjivati prema sledećim kriterijumima: smile line, C-kriva, oblast kutikule, forma, kontrola materijala, struktura površine, struktura bočnih strana, prezentacija, dužina, finiš, opšti utisak.

** Novo pravilo / promjene

Vlasništvo nad Nailpro natjecanjem © 2018 Publikacije kreativnog doba. Sva pravila, uključujući kriterije ocjenjivanja, NE MOGU KORISTITI, MOGU SE DOBITI NA TEMELJU PISMENOG ODOBRENJA OD NAILPRO DIREKTORA ZA NATJECANJE! Sva pravila Nailpro natjecanja su prepisana i Sva prava pridržana.