French Twist

Modeliranje noktiju

1.

Učesnicima je na raspolaganju 2,5 sata za izvođenje modeliranja celog seta noktiju na obe ruke  ili 1, 5 sat na jednoj ruci, u takmičarskom stilu sa originalnim umetničkim izvođenjem klasičnog roze-belog french-a. Modeliranje se radi samo na formama(metalnim ili papirnim) ili tipsama.

2.

** Učesnici mogu koristiti bilo kakve kombinacije svetloroze,providnog i belog materijala za modeliranje koristeći tehnologiju akrila ili gela, pritom koristeći boje u okviru tradicionalnog francuskog manikira. Zabranjeno je koristiti druge boje, osim glittera: srebrnih, zlatnih, opalescentnih: bledo roze ili belog. Nema ljubičastog, crvenog, braon itd.

3.

Stemping ručno iscrtavanje ili drugi chrome su zabranjeni.

4.

Dozvoljeno je koristiti elemente za dizajn koji su navedeni u pravilu № 2.

5.

Prirodni nokti modela treba da budu pripremljeni za nanošenje materijala pre početka takmičenja, ali materijal ne sme da se nanosi pre starta.

6.

Na tipse je zabranjeno nanositi bilo kakav providan ili materijal u boji, sve dok ne budu fiksirani na noktima.

7.

Za fiksiranje tipse na noktu može se koristiti samo providan lepak.

8.

Sav materijal treba nanositi na tipse tek kada budu fiksirane na noktima. Korišćenje plastičnih formi nije dozvoljeno.

9.

Površina nadograđenog nokta treba da bude na istom nivou, bez ispupčenja.

10.

Turpije i baferi treba da budu čisti i nekorišćeni. Dozvoljeno je korišćenje električne turpije.

11.

Ruke modela treba da budu bez ostataka prašine i prljavštine. Hidratantna sredstva (ulje, kreme, losioni itd.) su dozvoljeni, ali prekomerna upotreba nije poželjna. Sudije mogu skinuti poene za prekomerno korišćenje ulja.

12.

 Površina veštačkih noktiju na obema rukama treba da bude ispolirana do sjaja i pokrivena finiš gelom (za tehnologiju gela) ili sjajem (za akrilnu tehnologiju), ukoliko nije propisano drugačije. Zabranjeno je koristiti lak, gel lak, gel u boji, lak sa šljokicama!

13.

French Twist će se ocenjivati prema sledećim kategorijama: bočna struktura, C-krive, originalnost, oblast kutikule, struktura površine, kontrola materijala, komplikovanost, dizajn i balans, dužina, forma, završen rad i opšti utisak.

14.

Svaki french twist dizajn koji je nekada osvajao prvo mesto na Nailpro ne može biti korišćen ponovo istim ili drugim učesnikom. Zaposleni Nailpro imaju pravo da diskvalifikuju učesnika ukoliko im se učini da njegov dizajn podseća na dizajn pobednika. Sve diskusije na ovu temu će se obavljati u strogoj tajnosti.

** Novo pravilo / promene

Vlasništvo Nailpro World Nail Competitions © 2019 Creative Age Publications. Sva pravila konkursa, uključujući i sudske kriterijume, ne smeju da se kopiraju i koriste! KORIŠĆENJE JE MOGUĆE ISKLJUČIVO UZ POSEDOVANJE ZVANIČNE PISMENE POTVRDE OD DIREKTORA KONKURSA NAILPRO! Sva pravila takmičenja Nailpro su zaštićena autorskim pravom i sva prava su zaštićena.