Five Style Sculptured Nail

Ovo takmičenje,kategorija  je o stilu i formi noktiju. Želimo da vidimo 5 različitih formi nadogradnje noktiju. Kockasta, ovalna, bademasta i klasičan stiletto nisu prihvatljivi! Na primer, možete modelirati takve forme kao što su: bridget, lipstick, edge, pipe, blade, arrow, butterfly, ili nešto što možete sami da smislite. Zapantite sama struktura nokta diktira tip nokta koji ćete raditi.

OVO NIJE FRENCH TWIST.

Svaki nokat treba da ima različiti kvalitet strukture.

C-krive će  se ocenjivati se u skladu sa napravljenom formom. To znači da one najverovatnije neće biti napravljene u klasičnom stilu  «C». Smile lines MOŽE biti urađena drugačije zbog stila za tu formu nokta.

1.

Učesnici će imati 3 sata (ukoliko nije propisano drugačije) za modeliranje noktiju 5 formi na jednoj ruci. Modeliranje noktiju treba da bude samo na formama(metalnim ili papirnim), tipse i lepak nisu dozvoljeni.

2.

Svaki dizajn treba da se razlikuje od drugih. Stilovi treba da budu neobični i moderni. Treba da mislite apstraktno.

3.

Učesnici mogu da koriste tehnologije akrila i gela. Ne možete koristiti beli gel polish ili gel paint.

4.

Učesnici mogu da koriste samo roze, providne i bele boje materijala. Materijal koji sadrži šljokice i/ili bilo koju drugu boju nije dozvoljen. Kamuflažne roze boje su dozvoljene i mogu se koristiti za izduženje nokatnog ležišta..

5.

Bilo kakvi detalji za dizajn nisu dozvoljeni.

6.

Bilo kakve povrede na noktima (kutikuli, rukama) modela pre početka rada će se uzeti u obzir.

7.

Dozvoljeno je korišćenje elektricnih freza i turpija za poliranje.

8.

Dozvoljeno je korišćenje električnih freza i turpija za poliranje.

9.

** Dozvoljeno je koristiti samo vodu. Sredstva za čišćenje (sapun itd.), kao i hidratantna sredstva (ulje, kreme, losioni, kadice za kamenčićima ili bilo kakvim drugim predmetima) su takođe dozvoljeni! 

10.

Nadogradnja treba da bude «french-style» (belo-providna ili roze), ispolirana do sjaja i u potpunosti bez laka. Finish gel se goristi samo za tejnologiju gela.

11.

Modeliranje noktiju 5 formi ocenjivaće se prema sledećima kategorijama: smile lime, C-kriva, oblast kutikule, forma, kontrola materijala, stil 5 formi, struktura površine, bočna struktura, dužina, stepen komplikovanosti, krajnji i opšti utisak.

** Novo pravilo / promjene

Svojstva natječaja za Nailpro Svjetske nokte © 2019 Publikacije kreativnog doba. Sva pravila, uključujući kriterije ocjenjivanja, NIJE DOZVOLJENA. SAMO TEMELJEM PISANOG ODOBRENJE DATOG  OD SAMO DIREKTORA ZA NATJECANJE NAILPROA! Sva pravila Nailpro natjecanja su zaštićena autorskim pravima, a sva prava pridržana.